Açık Pozisyonlar

Kalite ve Gıda Güvenliği Şefi



GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI



Aranan Nitelikler:

  • Üniversitelerin Gıda Mühendisliği bölümünden mezun,
  • Gıda endüstrisinde kalite alanında en az 3-4 yıl deneyimli,
  • GFSI onaylı global gıda güvenliği standartları (BRCGS, IFS, FSSC, Helal, Kosher vb.) hakkında bilgi ve denetim tecrübesine sahip,
  • Windows Office ve ERP programlarını etkin kullanabilen,
  • Tercihen İngilizce bilen,
  • B sınıfı ehliyete sahip,
  • Seyahat engeli bulunmayan,
  • Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış.


Sorumluluklar:

  • Şirket hedeflerine uygun olarak kalite ve gıda güvenliği politikasının uygulanmasını sağlamak,
  • Kalite Güvence ve Yönetim Sistemlerinin işletmeye uygun şekilde kurulması için gerekli prosedür ve talimatları hazırlamak, onaya sunmak,
  • Şirket içi proses planlarını hazırlamak, uygulamak ve denetlemek,
  • Üretim süreçlerinde kalite sistemine ve dokümanlarına uygun çalışılmasını sağlamak,
  • Kalite ve Gıda Güvenliği bilincinin tüm personel tarafından benimsenmesi için İnsan Kaynakları ile koordineli çalışmak,
  • Kalite ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmek ve geliştirmek,
  • Doküman yönetimi ve kayıtların kontrolünü etkin bir şekilde sağlamak,
  • Dış kaynaklı dokümanları listelemek, güncelliğini kontrol etmek ve dağıtımını sağlamak,
  • Tedarikçiler, müşteriler ve şirket arasında kalite güvence ile ilgili koordinasyonu ve iletişimi sağlamak,
  • İç denetim faaliyetlerini planlamak, uygulamak ve izlemek,
  • İç denetim sonuçlarına göre düzeltici ve önleyici faaliyetleri başlatmak, izlemek ve raporlamak,
  • İnsan Kaynakları ile yıllık eğitim planını hazırlamak,
  • İşletme içi ölçüm cihazlarının kalibrasyon planını oluşturmak, kalibrasyonların gerçekleştirilmesini sağlamak ve sonuçları değerlendirmek,
  • Düzeltici ve önleyici faaliyetleri ilgili birimlere iletmek ve sürecin tamamlanmasını takip etmek,
  • Girdi, proses ve son ürün kontrolleri ile müşteri iadelerinin uygunluğunu değerlendirmek,
  • Satın alma bölümü ile iş birliği içinde, tedarikçi seçme ve değerlendirme süreçlerini yönetmek,
  • Kalite sistem ve gıda güvenliği belgelerinin devamlılığını sağlamak ve güncelliğini takip etmek,
  • Bağlı ekibin çalışma düzenini sağlamak ve diğer departmanlarla koordineli çalışmasını yönetmek,
  • Müşteri şikayetlerini değerlendirmek ve müşteri memnuniyetini sağlamak,
  • Kalite yönetim sistemine uygun güvenli gıda üretimi için tüm birimlerin kurallara uygun çalışmasını kontrol etmek ve uygunsuzlukları raporlamak,
  • Acil Durum Prosedürüne uygun hareket etmek,
  • Çalışanların kalite bilincini artırmak için gerekli faaliyetleri yürütmek,
  • Kalite performans göstergelerini aylık olarak raporlamak,
  • Yönetim toplantılarında alınan kararları uygulamak ve takibini sağlamak.


Yetkinlikler:

  • Güçlü iletişim becerilerine sahip,
  • Analitik düşünebilen ve problem çözme yeteneği gelişmiş,
  • Yeniliklere açık ve sürekli gelişimi hedefleyen,
  • Öğrenmeye hevesli ve gelişime açık,
  • Sorunlara hızlı ve etkili çözümler üretebilen,
  • Ekip yönetme becerisine sahip ve liderlik yetkinliği güçlü.


Başvuru Formu

Max. 20mb olmalı

Bu zorunlu alan doldurulmalıdır.