Kalite ve Gıda Güvenliği Şefi
GENEL NİTELİKLER VE İŞ TANIMI
Aranan Nitelikler:
- Üniversitelerin Gıda Mühendisliği bölümünden mezun,
- Gıda endüstrisinde kalite alanında en az 3-4 yıl deneyimli,
- GFSI onaylı global gıda güvenliği standartları (BRCGS, IFS, FSSC, Helal, Kosher vb.) hakkında bilgi ve denetim tecrübesine sahip,
- Windows Office ve ERP programlarını etkin kullanabilen,
- Tercihen İngilizce bilen,
- B sınıfı ehliyete sahip,
- Seyahat engeli bulunmayan,
- Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış.
Sorumluluklar:
- Şirket hedeflerine uygun olarak kalite ve gıda güvenliği politikasının uygulanmasını sağlamak,
- Kalite Güvence ve Yönetim Sistemlerinin işletmeye uygun şekilde kurulması için gerekli prosedür ve talimatları hazırlamak, onaya sunmak,
- Şirket içi proses planlarını hazırlamak, uygulamak ve denetlemek,
- Üretim süreçlerinde kalite sistemine ve dokümanlarına uygun çalışılmasını sağlamak,
- Kalite ve Gıda Güvenliği bilincinin tüm personel tarafından benimsenmesi için İnsan Kaynakları ile koordineli çalışmak,
- Kalite ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmek ve geliştirmek,
- Doküman yönetimi ve kayıtların kontrolünü etkin bir şekilde sağlamak,
- Dış kaynaklı dokümanları listelemek, güncelliğini kontrol etmek ve dağıtımını sağlamak,
- Tedarikçiler, müşteriler ve şirket arasında kalite güvence ile ilgili koordinasyonu ve iletişimi sağlamak,
- İç denetim faaliyetlerini planlamak, uygulamak ve izlemek,
- İç denetim sonuçlarına göre düzeltici ve önleyici faaliyetleri başlatmak, izlemek ve raporlamak,
- İnsan Kaynakları ile yıllık eğitim planını hazırlamak,
- İşletme içi ölçüm cihazlarının kalibrasyon planını oluşturmak, kalibrasyonların gerçekleştirilmesini sağlamak ve sonuçları değerlendirmek,
- Düzeltici ve önleyici faaliyetleri ilgili birimlere iletmek ve sürecin tamamlanmasını takip etmek,
- Girdi, proses ve son ürün kontrolleri ile müşteri iadelerinin uygunluğunu değerlendirmek,
- Satın alma bölümü ile iş birliği içinde, tedarikçi seçme ve değerlendirme süreçlerini yönetmek,
- Kalite sistem ve gıda güvenliği belgelerinin devamlılığını sağlamak ve güncelliğini takip etmek,
- Bağlı ekibin çalışma düzenini sağlamak ve diğer departmanlarla koordineli çalışmasını yönetmek,
- Müşteri şikayetlerini değerlendirmek ve müşteri memnuniyetini sağlamak,
- Kalite yönetim sistemine uygun güvenli gıda üretimi için tüm birimlerin kurallara uygun çalışmasını kontrol etmek ve uygunsuzlukları raporlamak,
- Acil Durum Prosedürüne uygun hareket etmek,
- Çalışanların kalite bilincini artırmak için gerekli faaliyetleri yürütmek,
- Kalite performans göstergelerini aylık olarak raporlamak,
- Yönetim toplantılarında alınan kararları uygulamak ve takibini sağlamak.
Yetkinlikler:
- Güçlü iletişim becerilerine sahip,
- Analitik düşünebilen ve problem çözme yeteneği gelişmiş,
- Yeniliklere açık ve sürekli gelişimi hedefleyen,
- Öğrenmeye hevesli ve gelişime açık,
- Sorunlara hızlı ve etkili çözümler üretebilen,
- Ekip yönetme becerisine sahip ve liderlik yetkinliği güçlü.